Fågelsjöns Fjällfina & Fågelsjöns Stjärnfall

NSDTR - Tollare

Älska hösten!!

Detta är min favoritårstid. Det ska vara knappt minusgrader på nätterna, klart och soligt på dagarna runt 5-10 plusgrader och torrt i marken så inte hundarna blir skitiga. Idag är det lite varmare, men jag kan ta det.

Lite uppdateringar från den senaste tiden:

 

För två helger sedan åkte jag, Andreas, pappa, mamma, Sixten och Flora ner till Mönsterås, Sixten och Andreas var anmälda till tollingjaktprov. Jag hade anmält Bella, men hon bestämde sig för att börja löpa drygt en vecka innan provet så det blev till att stryka sig. Tråkigt, hade verkligen velat starta för Gunnar Pettersson. Det får bli nästa år! Bella hade det inte så tokigt den helgen iaf, fick vara hon min svärmor Anette i Rinna och blev naturligtvis ordentligt ompysslad. Man kan väl säga att det inte gick så bra på provet för Andreas och Sixten. Sixten verkade ha mycket i huvudet och lyssnade inte på husse.

Mönsterås

 

Däremot gick det bättre dagen efter då vi drog hela sällskapet upp till Sonstorps Bruk för andjakt. Sixten gjorde bra ifrån sig och apporterade 5-6 änder. Duktig! Flora var naturligtvis med och apporterade allt som hennes skyttar sköt, dvs 4 änder. :) Men hon fick markeringar på varje såter och apporteringen gick snabbt. Däremot märkte jag en stor skillnad på hennes eftersök, på sista såtern gick hos hon en dammsugare och scannade av området efter jakt. Sökte nog upp minst fyra änder som låg och tryckte, men de hann fly undan så jag tror inte att de var skammade. Efter jakten åkte vi till Finspång och käkade middag, sedan ner till Rinna för kvällfika och hämtning av en glad Bella.

Floras andra jakt

Fika i Rinna

 

Förra helgen krashade vi Renarder's Kennels kennelträff på Klubbarp. Vi tränade passivitet samt apporterade lite änder som Göran tagit med. Måste testa Flora med kallt vilt efter jakter och det verkar inte vara några problem. <3 Fick också med oss några finfina kort tagna av Marco Parnola.

Flora

Flora

 

Katterna Skorpan och Strumpan njuter av förmiddagssolen. Tror att den som gillar detta mest är Strumpan, hon kan sitta ute i timmar...dag som kväller.

Katterna

 

För en dryg vecka sedan var Andreas och jag i Åsbodalen på husvisning. Det var Bötinge Gård som var till salu och både Andreas och jag kände att detta var rätt. Vi la utgångsbudet och ingen annan bjöd över, så i fredags för en vecka sedan skrev vi på köpeavtal. Den 15 december får vi nycklarna (7!?!) till gården, det ska bli underbart!!!

Bötinge Gård

Bötinge Gård

Bötinge Gård

Bötinge Gård 

Kärlek vid första ögonkastet!

3 okt 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)