Fågelsjöns Fjällfina & Fågelsjöns Stjärnfall

NSDTR - Tollare

.

"Träning & slut på väntan"

Nu är det söndag kväll och jag sitter i soffan framför tv'n och försöker smälta allt som hänt samtidigt som jag försöker hålla koll på allt som ska göras inom kort.

Igår kom Elisabet och Atlas förbi för apporteringsträning. Elisabet ringde nog på 07.25, så det blev inte direkt någon sovmorgon. Men Bettan hade fixat frukost, så humöret var på topp ändå. Klockan 10.00 åkte vi ut mot Ekeby Boda, parkerade bilen och gick för att kolla träningsområdet. Vi hade med oss 5 änder och 2 kaniner och Atlas var först ut. Han fick två stycken enkelmarkeringar med and och skott på det. Klarade uppgiften mkt bra och lämnade båda två i hand. Sedan var det dags för ett sök, där Atlas hämtade in 3st änder med fint grepp, bra fart och avlämning i hand. Till sist fick han prova på kanin och det tyckte han var lite konstigt i början men efter lite peppning så tog han den.

Fin avlämning av Atlas     Bella

Sedan var det Bellas tur som fick samma upplägg. Jag hade tänkt att jag skulle fokusera på avlämningarna och då i hand. Har varit lite rädd för detta eftersom jag inte vill påverka hennes spontana upptag, fina grepp och snabba inlevereringar. När hon fick ta enkelmarkeringarna så gav jag upp idén att trilskas med henne att lämna i hand utan var bara en positiv matte för apporteringen. På söket hämtade hon 4 st änder och jag var riktigt nöjd med hennes fart, breda och lång sök och avlämningarna blev närmre och närmre, fast inte i hand. Videoklipp på detta finns under Bellas flik. Vid kaninen så var hon otroligt bytesmedveten, det var ett "fint" djur. Hon var lite hård i mun och slängde lite med den men det gick ganska snabbt över.

I pausen var det dags för lite matsäck med varm choklad á la Bettan och efter det tog vi ut båda hundarna och körde ett stort sök samtidigt med allt vilt. Bella kom nog in med 3 st änder och en kanin och Atlas tog in 2 st änder och en kanin OCH det gick superfort. De sista två som Bella kom in med kom direkt in i hand utan att jag ansträngde mig. Tror det handlar mkt om tajming, att matte är med på noterna också.

Tillbaka vid bilarna så kunde jag inte släppa 'avlämning i hand', så med hjälp av köttbullar så fick jag in 2 apporteringar av 2 i hand. YES!!! Jag kan inte fatta att vi sedan i oktober månad går från klarhet till klarhet gällande viltapporteringen. Den ena poletten efter den andra bara släpper från gång till gång. Nu gäller det bara att hålla viltintresset vid liv under valpmånaderna och förhoppningsvis finns allt kvar till målet att starta tollingjaktprov i sommar. :D

För from igår så löper Bella, slut på väntan och det känns så skönt!!!!!! Jag har inget tålamod när det gäller att förhålla sig till någon obestämd tid. Så imorgon ska jag ringa Ultuna och noggrant fråga ut dem om utstryk och blodprov för höglöp, så får vi väl se när det *smäller*.

 

28 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)