Fågelsjöns Fjällfina & Fågelsjöns Stjärnfall

NSDTR - Tollare

Blogg

2015

23 jan 2015

Nytt år och nya möjligheter!!

Tillbakablick på den senare delen utav förra året:

 

Valpträff oktober

24-26 oktober träffades alla valpar i F. Stjärnkullen i Uppland för att göra BPH samt umgås och träna lite. En mycket trevlig helg och spännande att se alla valpar som nu blivit relativt vuxna. <3

Jaktträning

Efter valpträffen fick Sixten, Bella och Flora apportera lite änder och kaniner på ett stort fält. Alla var riktigt duktiga och hade näsan påkopplad på stort område.

Bötinge Gård

Den 15 december fick vi nycklarna till vårat nya hus, Bötinge Gård. Vilken skön känsla!!

Flytthjälp

Flytten gick riktigt fort, tack vare bra förberedelser samt exemplarisk bärhjälp från våra familjer. <3

Spanar

Det tog några dagar för vovvarna att fatta att här ska vi stanna, men sedan dess trivs de ordentligt.

Korvgrillning

En bra fördel med kakelugn är att man kan grilla korv till middag om fantasin fattas. Skorpan ville också vara med.

Vinterpromenad

Under julen var mina föräldrar nere hos oss. Mamma och jag tog promenader med vovvarna i det kalla vinterlandskapet. Tripp, trapp, trull!! <3

Nyårsafton

På Nyårsafton bjöd vi över några vänner på middag och års-skål. Var tvungen att ta kort på det fint dukade bordet. Till varmrätt blev det för övrigt älgfilé, den var himmelskt god.

Tillräckligt stor stol

Floras favoritpall; sitter också upp och spanar ut över Åsbodalen emallanåt. Måste hållas lite koll!

Brorsan på besök

På Trettondagen fick vi besök av min bror. Han hjälpte oss att bära lite träd som Andreas sågat ner, sedan blev det middag och kladdkaka framför brasan.

Smörgåstårta

Födelsedagstårta

Den 10 januari fyllde Andreas 35 år. Hurra!!! Då bjöd vi hem familj/vänner som inte sett huset på lite smörgåstårta och egengjord födelsedagstårta.

 Födelsedagspresent

Min födelsedagspresent till älsklingen var en Canvastavla av Sixten som Ellinor Forsman har tagit på ett Tollingjaktprov i höstas. Älskar verkligen den här bilden!! <3

Hundar på jobbet

Det är extremt tacksamt att kunna ha med sig sin/sina vovvar på jobbet, vilken förmån. Tacksamt också att de sköter sig och är så populära bland mina kollegor. <3

Älska hösten!!

3 okt 2014

Detta är min favoritårstid. Det ska vara knappt minusgrader på nätterna, klart och soligt på dagarna runt 5-10 plusgrader och torrt i marken så inte hundarna blir skitiga. Idag är det lite varmare, men jag kan ta det.

Lite uppdateringar från den senaste tiden:

 

För två helger sedan åkte jag, Andreas, pappa, mamma, Sixten och Flora ner till Mönsterås, Sixten och Andreas var anmälda till tollingjaktprov. Jag hade anmält Bella, men hon bestämde sig för att börja löpa drygt en vecka innan provet så det blev till att stryka sig. Tråkigt, hade verkligen velat starta för Gunnar Pettersson. Det får bli nästa år! Bella hade det inte så tokigt den helgen iaf, fick vara hon min svärmor Anette i Rinna och blev naturligtvis ordentligt ompysslad. Man kan väl säga att det inte gick så bra på provet för Andreas och Sixten. Sixten verkade ha mycket i huvudet och lyssnade inte på husse.

Mönsterås

 

Däremot gick det bättre dagen efter då vi drog hela sällskapet upp till Sonstorps Bruk för andjakt. Sixten gjorde bra ifrån sig och apporterade 5-6 änder. Duktig! Flora var naturligtvis med och apporterade allt som hennes skyttar sköt, dvs 4 änder. :) Men hon fick markeringar på varje såter och apporteringen gick snabbt. Däremot märkte jag en stor skillnad på hennes eftersök, på sista såtern gick hos hon en dammsugare och scannade av området efter jakt. Sökte nog upp minst fyra änder som låg och tryckte, men de hann fly undan så jag tror inte att de var skammade. Efter jakten åkte vi till Finspång och käkade middag, sedan ner till Rinna för kvällfika och hämtning av en glad Bella.

Floras andra jakt

Fika i Rinna

 

Förra helgen krashade vi Renarder's Kennels kennelträff på Klubbarp. Vi tränade passivitet samt apporterade lite änder som Göran tagit med. Måste testa Flora med kallt vilt efter jakter och det verkar inte vara några problem. <3 Fick också med oss några finfina kort tagna av Marco Parnola.

Flora

Flora

 

Katterna Skorpan och Strumpan njuter av förmiddagssolen. Tror att den som gillar detta mest är Strumpan, hon kan sitta ute i timmar...dag som kväller.

Katterna

 

För en dryg vecka sedan var Andreas och jag i Åsbodalen på husvisning. Det var Bötinge Gård som var till salu och både Andreas och jag kände att detta var rätt. Vi la utgångsbudet och ingen annan bjöd över, så i fredags för en vecka sedan skrev vi på köpeavtal. Den 15 december får vi nycklarna (7!?!) till gården, det ska bli underbart!!!

Bötinge Gård

Bötinge Gård

Bötinge Gård

Bötinge Gård 

Kärlek vid första ögonkastet!

Here we go again

16 sep 2014

Mycket har naturligtvis hänt sedan förra inlägget. Först och främst flyttade jag ner till Andreas och Linköping i början av året och jobbar numera på Bilbyter AB. Bella och jag har kört två stycken tollingjaktprov, ett 3:e pris (igen) och ett 0:pris (igen). Det är svårt att få allt att klaffa på prov, dock är jag mycket nöjd med Bellas utveckling, hon blir bättre och bättre. Numera får jag de flesta fåglar i hand, tom från vatten. Tollingen har blivit super, tack vare kaninboll. Farten på söket är väl som vanligt, lite segt men näsan är påkopplad hela tiden och hon hittar allt vilt. Det är det viktigaste för mig.

 

På Specialen ställde jag ut Flora. Domaren tyckte hon var lite gänglig men han trodde säkert att hon skulle växa i kroppen om något år eller två. Det blir bra det!!

 

I slutet av augusti fick vi redo på att Sirocco, Bella/Aston valp fick C-höft på röntgen och tyvärr så strax därefter så kom oxå Floras resultat tillbaka med C-höft. Det är mycket tråkigt eftersom de är så trevliga hundar i övrigt. Jag är så otroligt nöjd med Flora. Hon fungerar klockrent till vardags, älskar vuxna och barn, älskar att springa tillsammans med andra hundar, är en riktigt duktig jakthund (både på träning och praktisk jakt). En väldigt glad skit som förgyller varje dag!

 Floras höfter

Floras höfter

 

I början av september var vi uppe i Humletorp/Värmland med ett gäng för jaktträningshelg. Det var länge sedan jag skrattat så mycket och Flora visade matte hur mycket hon kunde. Flora fick träffa sin BFF Lova och det var som om de aldrig varit åtskillda, de hittade tillbaka till varandra på en gång. Jag såg tom på Flora att hon kände igen Lova så fort hon hoppade ur bilen. <3 P.s. Flora "kramas" inte med någon annan än Lova, måste fånga det på bild.

 Lova och Flora

Lova och Flora

Humletorp 6-7 sept

Hela gänget i Humletorp

 

I fredags blev jag inbjuden på andjakt söder om Katrineholm. Det var Jörgen och Therese som tyckte vi skulle vara med. Jag har ju varit med på godsandjakt förut, men detta var Floras debut på praktisk jakt överhuvudtaget. Jag visste inte alls hur det skulle gå, det är ju inte så att man kan träna sig till en praktisk jakt och hade tänkt mig att vi endast skulle observera jakten och ev vara med på eftersöket. Så blev det inte. Jakten var uppdelad vid fyra vatten och höll totalt på i ca fyra timmar med fikapaus. Första såtern var svår, vi apportörer stod i ett skogsbryn med högt åkergräs framför oss och vatten med vass bakom oss. Det tog ett tag innan drevet fick upp änder, men till slut kom det några änder och det gick av många skott och de flesta änder föll bakom oss i vattnet. Såg på Flora att hon gärna ville i vattnet så jag tog av kopplet och släppte henne. Tror att de andra apportörerna tog de flesta änder för Flora hittade ingen och kom tillbaka till mig. Jag tänkte (så typiskt) att det här kanske inte är något för oss, vi kanske ska åka hem. frown

Efter det blev det fika och sedan iväg till nästa såter. Då hade vi inget annat val utan blev kommenderad till en specifik skytt. Då blev jag så himla nervös, tänk om inte Flora tänker apportera de änder som skjuts, vad gör jag då? Det var nästan så jag fick panik, det var inte direkt tillfälle till att göra bort sig. Det var inte många änder som flög inom skotthåll för våran skytt (elr någon annan) vid denna såter. MEN, efter ett tag in i jakten så ser jag en and komma flygande konstigt från andra sidan och landande i skogsbrynet precis bredvid oss. Vet inte varför, kanske ren instinkt men jag släpper Flora som direkt springer efter den skammade anden, söker intensivt ett tag och hittar sedan den. Det var inga tveksamheter, hon tar fågeln över ryggen och springer tillbaka (med fågeln sprattlande) till mig och lämnar fågeln i hand. Eftersom jag dödat änder förr, så visste jag hur jag skulle göra slut på dess lidande. Skytten fick oxå skjuta en and som landade rakt framför oss, den apporterade Flora utan problem.

Vid 3:e såtern blev jag tilldelad en annan skytt, dessutom hade jag två provhundar (gick praktiskt prov) i närheten som hade sin respektive skytt. Vi stod i skogsbrynet och skytten stod ute på gräsåker bakom ett buskage. Denna gång sköt min skytt ca 14 änder varav Flora hämtade 8 stycken av dessa. De andra landade i närheten av provhundarna, därför ville jag inte skicka Flora på dessa. Hon var både ute på gräset samt inne i buskage och hämtade skjutna änder. En del var totalt döda och en del levde fortfarande. Oavsett verkade det inte bekomma Flora, hon hämtade in allt hon stötte på. Efter denna såter där det hade skjutits mycket änder gick vi eftersök tillsammans med provhundarna och påväg tillbaka stötte Flora och en labbe upp en skammad and och försvann efter den in i skogen. Då tänkte jag att nu är det bara hennes instinkter som styr och jag lägger mig inte i överhuvudtaget. Dessutom tänkte jag att Flora har ju ingen chans mot en så rutinerad labbe som bara har sitt praktiska prov kvar och är sedan en jaktchampion. Mäkta stolt matte blev när Flora kom ut ur skogen med den sprattlande anden. surprised

Den sista och 4:e såtern var vi vid en större sjö och vi stod som alla andra gånger vid skogsbrynet och hade en stor gräsåker mellan oss och skyttarna. Denna gång sköts det många änder och jag skickade Flora så fort jag såg att hon markerat en. Det var också en spanjel samt en jaktgolden som rörde sig i samma område. Therese och Andi stod längre bort och hade en annan skytt att hålla koll på. Denna gång gick det oxå bra, Flora apporterade in 7 änder. En and tävlade hon med den unga spanieln och spanieln vann och var jätte stolt. Flora gick över i lek och skulle naturligtvis springa efter hunden, men hon hörde när jag bröt henne och kom vid inkallning. Strax därefter damp det ner en till and som hon istället fick apportera. När hornet lät för sista gången bar jag änderna till skyttarna som tog de eftersom vi skulle köra eftersök och jag visste att det fanns en and i vattnet och gick dit med Flora. Flora såg den inte först och hade lite problem att komma i vattnet, men med lite hjälp fick jag ut henne till rätt ställe och hon hämtade lätt in fågeln.

Detta måste vara det roligaste jag varit med om inom hund, det känns som om det är detta vi ska hålla på med. Känns inte alls så viktigt att gå prov numera, att ha en domare flåsande i nacken som säger att man gör ditt och datt fel. I mitt tycke anser jag att Flora gjorde en strålande praktisk jakt. Hon plockade in runt 20 änder, det mesta i hand (framförallt de skammade), jobbade bra ihop med alla de övriga hundarna och var knäpptyst under hela jakten. Förhoppningsvis blir det fler fågeljakter i höst och därmed får Flora mer erfarenhet och framförallt få ha SÅ roligt!!!

 2:a såtern

2:a såtern med vår tilldelade skytt

Floras änder

En del av de änder Flora apporterade

Flora håller koll

Flora håller koll på skyttarna

Jaktparaden

Jaktparaden

 

I helgen var Andreas och jag uppe i Uppsala. Det var bröllop på lördagen och brunch hos Kim och Fredrik på söndagen, en bra helg helt enkelt. laughing

Lisen och Peters bröllop 

Lisen och Peters bröllop

Brunch 

Brunch hos Kim och Fredrik

 

Nu till helgen kommer pappa och mamma ner, för de ska följa med mig och Andreas till Mönsterås där det är Tollingjaktprov. Både Bella och Sixten skulle köra, men nu har Bella börjat löpa så inget Tjp för henne. Bella lämnar vi att bli bortskämd hos svärmor i Rinna. En till bra helg på ingång alltså!!

Flora och Bella på Bilbyter 

Flora och Bella på mattes jobb

Katten Skorpan

Katten Skorpan har hittat en bra sovplats

 

Måste oxå berätta något JÄTTEfint: Vi var på Nellborgs förra veckan precis innan de stängde. Flora och Sixten lekte men gick och la sig efter ett tag. Då var en liten tjej i butiken tillsammans med sin familj, hon kanske var runt 5 år. Man såg att hon var lite intresserad av hundarna, men var blyg och vågade inte gå fram. Hon gick fram och tillbaka och när hon fick ögonkontakt med Flora började Flora vifta på svansen. Det gick kanske 10 minuter men till slut såg flickan en liten rosa cykel i verkstan och satte sig där och sneglade lite på Flora. Då gick Flora långsamt och väldigt undergivet till flickan, satte sig tätt inpå henne och vifta på svansen. Flickan klappade Flora och fick till svar pussar i ansiktet. Flora la sig tom på rygg på golvet och lät flickan klia henne på magen. Flora avslutade med att pussa flickan igen i ansiktet. Mattes hjärta smälte totalt!!! <3

 

Äntligen december

3 dec 2013

Förrförra helgen åkte Bella och jag ner till Linköping. Det blir Linköping varannan helg och Uppsala däremellan, det fungerar än så länge men ganska kostsamt i längden.

Bella vill inte ligga på golvet i tågkupén.

Bella

På fredagskvällen bjöds det på tapas...mums!

Tapas

Skorpan njuter i fulla drag.

Skorpan

På lördagen gick vi in till stan för att fika med Andreas kompis.

Fika

Självklart var Bella och Sixten med.

Bella och Sixten

På kvällen blev vi bjudna på middag och utomhusbubbel hos Andreas kollega med familj. Lyxigt!!!

Bubbel

Mysigt med brasa.

Brasa

Ibland ligger hundarna i knät under frukost.

Frukost

Förra veckan åkte Jag, Bella och Flora till Elisabet, Atlas och Lova för middag och mys. Lova hade massor av tuggben som Flora självklart var tvungen att testa.

Lova och Flora

I fredags åkte jag ut till pappa och bakade lussebullar och hallon(lingon)grottor.

Klart

I fredags kom Andreas och Sixten upp och det bjöds på fredagsmysmorot. ;)

Flora och Sixten

Andreas och Flora tittar på YouTube.

Andreas och Flora

I lördags var det jaktträning ute hos Morgan i Örsundsbro.

Örsundsbro

Flora och jag tränade stopp/ut-signal med matskålar, dummieavlämning samt vilt och passivitet.

Flora

Bästa med träning är fikat (enligt Andreas).

Fikapaus

Och så bjöd Morgan på korvgrillning...LYXIGT!!!

Korv

Härligt att elda!!!

Eld

På lördagskvällen åkte vi och ett annat par till en nyöppnad restaurang och spelade bowling. Min kollega hade för övrigt storlek 32 på skorna = Små fötter. :)

Storlek 32

I söndags var det 1:a december och 1:a advent. Vi firade med god långfrukost, promenad och fyrverkerier.

Frukost

Långpromenad i Jälla Storskog. Det var blåsigt värre och Flora gick igenom isen.

Jälla

Åkte buss ner till stan och mötte upp Kim och Fredrik för fika på Storken.

Uppsala City

Slottsbacken och full blixt på kameran.

Slottsbacken Full blixt

Härlig avslutning på helgen. UppsalaNyaTidning bjuder på fyrverkerier 1:a advent varje år.

Fyrverkerier

 

Med mera

22 nov 2013

Jag har gjort en rensning i garderoben. Slängt väskor, kläder, skor och SKOKARTONGER. Andreas frågade varför jag hade sparat så många kartonger och jag hade inget bra svar. :)

 Bella och Flora Skokartonger

Flora: mattes älskade, glada hjärta!!!

Flora

Flora och Bella håller koll på grannarna.

Flora och Bella

I lördags var Johanna, Andreas, jag och vovvarna i Fjällnora. Vi tittade lite snabbt på Funktionsbeskrivingen, fikade lite och sedan in i skogen för att foto alla hundar i underbart novemberväder.

Fjällnora

Flora, Sixten och Bella

Bella: mattes älskade prinsessa!!! <3

Bella

På kvällen var det middag hos mamma, för pappa som fyllt pension. Rödbetor och chèvre till förrätt, gorgonzolafylld biff med potatisgratäng till varmrätt.

Rödbetor med chèvre

Och till efterrätt blev det saffransglass med granatäpple och färska bär. MUMS!!!

Saffransglass

I söndags blev det lugn morgon/förmiddag med lite hundlek, följt av en sväng till tippen med onödiga prylar.

Frukost

Sixten och Flora kan inte hålla sig.

Sixten och Flora

Denna helg åker Bella och jag tåg ner till Linköping (jag älskar numera att åka tåg). Det står filmmys, utebubbel och årsmöte på schemat. "Snart" är det jul, därför går julmusiken i ett här på jobbet. Ser fram emot julpyssel, en (vit) jul i Sälen och långledigt med nära och kära.

Bra helg

13 nov 2013

I fredags åkte jag och Flora ner till Linköping. Det blev en underbar helg med mysfredag, Rinna-lördag samt träningssöndag. Åkte tillbaka till Uppsala med nya krafter för att tag i en ny vecka trots mörkret. :)

 

Andreas lagar fredagsmysmat..."Sommis-special"

Andreas lagar mat

<3 Jag fick en present av min älskling, ett par silverörhängen. <3

Present

Om man lämnar lådor öppna, passar Skorpan på.

Skorpan

Skorpan vill mysa lite, till Floras förtjusning.

Hund och katt

 Skorpan vill mysa lite, till Strumpans förtvivlan. ;)

Skorpan och Strumpan

I lördags åkte vi till Rinna och blev bjudna på mat. Tack Anette! Vovvarna fick varsitt (ring)ben.

Flora och Sixten

I söndags var vi söder om Malmslätt på jaktträning. Flora och jag tränade "ut"/"stopp-signal", inkallning och vilt.

Jaktträning Jaktträning

Det blev också en del passivitetsträning när de andra tränade, extremt nödvändigt.

Flora Passivitet

Andreas och Sixten körde dirigering samt viltträning.

Dirigering

Fin avlämning.

And

Träningssällskapet.

Sällskapet

När vi tränat klart tog vi en liten promenad så hundarna fick leka/springa av sig.

Avrusning

Andreas lånade Flora sin keps, det var väl inte direkt så populärt. Sixten och Flora myser i biabädden.

Flora Sixten och Flora

Till söndagsmiddag blev det stekt falukorv med stuvade makaroner...MUMS!!!

Söndagsmat

Lite uppdatering

4 nov 2013

Nu har det verkligen blivit "lågsäsong". Vardagen då jobbar man, kommer hem då det är mörkt ute så det blir endast en promenad och ingen direkt hundträning. På helgerna är det mycket mys, äta en sen frukost framför tv'n och sedan ta ut hundarna för lite träning (där målet endast är att ha kul).

Vovvarna får ibland sitta alla tillsammans i bakluckan. Flora njuter mest!!!

Bella, Flora och Sixten

27 oktober ställde jag ut mina töser...Bella och Flora.

Jag och Flora

Efteråt tog vi en skogspromenad med fikapaus.

Flora, Sixten och Bella

I lördags, på "Alla Helgons Dag" var vi och tände ljus i Danmarks Kyrkas minneslund. Vackert!

Minneslund

 

Igår var Andreas och jag med alla hundar ute hos Morgan Blom och Bluff i Örsundsbro för lite jaktträning. Bella fick ansmygning/tolling/2 enkelmarkeringar över dike. Eftersom jag fått hem en knallpåk var den tvungen att testas så vi fick störningsskott under ansmygning och tolling samt skott på varje markering och Bella klarade hela testet med glans.  Var riktigt nöjd och Bella hade skitkul!!! Hon fick dessutom träna på avlämningar med and. Det mesta kommer i hand, det blir bättre och bättre och jag hoppas hon fattar varför vi tränar detta. :) Flora fick köra lite passivitet under tiden Sixten körde långa linjetag, hon ville gärna springa efter morfar men hon fick glatt stanna kvar. Sedan körde vi apportering med vilt, det gick mycket bra. Vi körde lite skottövning också och Flora bryr sig inte nämnvärt.

Denna helg har både Atlas och Sirocco varit på valputställning. Båda kammade hem varsitt HP...finfina grabbar!!! <3 <3

Vardag

16 okt 2013

Nu har äntligen schemat lugnat sig. I somras och början av hösten har det varit kaotiskt med grejer att göra. Roliga saker för det mesta, men jag gillar när man har en helg som är helt fri då ingenting är planerat. Eftersom det blir ganska mycket åkande ner till Linköping för mig numera, så känns det som man lever i en kappsäck en del av tiden.

Här kommer lite bilder från den senaste tiden:

 

Bella, Flora och jag i Fredrikslund.

Fredrikslund

Flora sover oftast i sängen och ibland ska hon ligga väldigt nära.

Flora och jag

I början av oktober var det Höstmiddag med BästaBrudarna hos Kimmen - Mums!

Höstmiddag

Bella och jag tränar dirigering med matskålar/stoppsignal.

Bella

Jag hade viltfärs i frysen som jag fått av Camilla och Mattias. <3 Detta tog vi tillvara på i fredags då det blev viltfärsbiffar med fetaost/potatismos/tzatziki - GOTT!!

Middag

I lördags fick Flora apportera lite fågel. Jag hade en bra känsla i kroppen att detta inte skulle vara några problem eftersom hon ställer sig så positiv till allt hon tar sig vid (som sin pappa) OCH jag hade inte fel. Mattes duktiga!!! Bella har inte ens varit i närheten av samma viltspontanitet som Flora, så detta känns lite för bra för att vara sant. Det värmer i hjärtat att se att Flora tycker det är SÅ roligt med apportering, fast det gör hon ju iofs med det mesta. Andreas har tagit bilderna (snällt).

Vi började med kråka

Flora

Skata

Flora

Mås

Flora

Och and :)

Flora

Fokus denna träningen skulle ligga på Flora, men Bella fick naturligtvis också hämta några änder. <3

Bella

Efter viltträningen gick vi in i Lunsenskogen och ända bort till Lunsentorpet. Mycket stenhällar och spångar på stigen. Det är 5 km dit i kuperad terräng, så jag var helt slut när vi kom hem.

Lunsen

Idag fick Flora tag i en stänkskärm som var VÄLDIGT rolig och god.

Flora

Tollingjaktprov Uppsala 21-22/9

26 sep 2013

I helgen var det dags för Uppsalas tollingjaktprov!

Bilderna tagna av: Johanna Bodin

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

 05.jpg

 06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg 

 

Äntligen höst

18 sep 2013

Shit, va tiden går! Mycket i veckorna och helgerna gör att man inte hinner med annat som att uppdatera sin "blogg". Har lite svårt att se mig själv som en bloggare, det är mer en uppdatering om vad som händer i livet.

Nu är sommaren äntligen över. Det kanske låter trist, men jag gillar verkligen hösten och vintern. Visst, det kan bli lite mörkt och kallt ibland men jag njuter iaf.

Nu kör vi lite bilduppdatering från den senaste tiden:

<3

<3

Andreas och jag var på bröllop 10 augusti. Det var Astons matte och husse Camilla och

Mattias som gifte sig i Högbo Bruk/Sandviken. Suuupertrevligt!!! <3

Flora

Flora i sin favoritställning!

Tältning

Kräftskiva i Valdemarsviks skärgård. Då passar det att sova i tält och det tyckte

både Sixten och Flora om. Matte mådde liiite illa på luftmadrassen som låg i fel lutning.

6 mån

23 augusti firade Andreas och jag 6 månader tillsammans. Jag kan verkligen inte hitta

någon som passar mig bättre och tror Andreas känner likadant. <3

Rosor fick jag och Andreas fick en klocka!

Bella och SagaAndreas

Medan Andreas var i Linköping och cyklade 12h-cykellopp, åkte jag och Bella till Finspång och

tränade jaktträning med Finspångsligan. Vilken LYCKA när jag fick träffa Saga (fröken röd) som

är en ren kopia av sin mamma. <3

Andreas 3-mannalag cyklade 30st 8km-varv och kom på en andraplacering. Imponerande!!

Bella

Bella och Andreas

En utav Andreas favoritplatser är Omberg som ligger vid Vättern. Så en söndag

åkte Andreas, jag och Bella dit med Zukkan. Bella fick bada i Vättern och sedan

gick vi upp till toppen där det var en fantastisk utsikt.

Flora

Flora

Detta är första gången jag klippte Floras tassar och öron ordentligt. Hon sov i

princip hela tiden och snarkade emellan varven. Så det blev ett riktigt bra resultat!!

Utställning

Flora var ju tvungen att vara fin, för till helgen sedan var det dags för debut i utställningsringen.

Hon fick bra kritik och ett HP!!

Vi hade Andreas, Sixten, Anette och Magnus med som moraliskt support. Tack!

Kennelhelg

Träning

Den 7-8 september var det dags för Fågelsjöns och Arbetsviljans gemensamma Kennelhelg.

Alla Floras syskon hade tagit sig dit och det var så kul att träffa allihopa samt deras matte och husse.

Jag hade endast med mig Flora eftersom Bella höglöpte och fick därför vara hemma med pappa.

För oss blev det lydnadsträning på lördagen med Margareta Löfgren och jaktträning med Sanna

Hallgren och Katrin Karlsson på söndagen. Riktigt bra kurser med mycket användbara övningar.

Bröllop nr 3

I lördags var Andreas och jag på bröllop IGEN. Det var Tove och Peter som gifte sig.

Mycket fin vigsel i vacker omgivning med strålande solsken.

Bella och Flora

Mina hundar sover i sängen, så är det! ;)

Blir lite trångt ibland bara när vi har tre hundar som vill myyyyyysa. <3

 

 

 

Mycket med mera

9 aug 2013

Mycket har hänt sedan senast...

Andreas och jag har varit på bröllop. Det var riktigt trevligt med god mat och många skratt. Solen sken i princip hela dagen och det var supervarmt. Jag fick många fina kommentarer om min klänning, det var ett skitbra köp. Imorgon lördag ska vi på ytterligare ett bröllop. Då ska jag ha en lång, kornblå klänning som jag köpte från samma affär. Den är jag också riktigt nöjd med. Det är bröllop mellan Camilla och Mattias (Astons matte och husse) i Högbo Bruk och vi ska sedan sova över på hotellet som sägs vara superfint.

Vi har också varit i Ockelbo på tollingjaktprov. Det var Bella och min debut. Jag var inte lika nervös som jag trodde jag skulle vara, hade liksom inga förväntningar på mig. Dock skulle det vara kul med ett pris. På fredagen var det hett utan någon vind alls. Det gick över förväntan och jag var nöjd även om vi inte gick till pris. Bella var seg i tollingen och hittade endast 3 änder på söket. På söndagen gick det bättre. Ganska bra energi i tollingen och hittade alla änder på söket och det resulterade i ett 3:e pris. Det finns mycket att slipa på. Avlämningarna är inte de bästa, måste få Bella att fatta att man lämnar jämt i hand, inte bara på träningar. Måste få upp hennes kondis så hon orkar hålla i hela söket, självklart är den inte där den ska vara eftersom hon har haft valpar ganska nyligen. Är så nöjd att hon har fått en jaktmerit, även om det är den lägsta möjliga. Detta hade jag aldrig trott för ett år sedan!

Andreas har sålt sitt hus och flyttat temporärt till sin mamma i Rinna, söder om Mjölby. Idag har han dock skrivit på papper för köp av en lägenhet i Linköping. Det känns riktigt bra både för honom och mig!!!

På väg ner till årets Tollarspecial som gick av stapeln i Höör/Skåne, så stannade vi några dagar i Rinna. Så mysigt därute på landet, jag trivs när det lugnt och skönt. Vi blev ordentligt ompysslade av "svärmor" Anette med både frukost/lunch/middag, samtidigt som vi åkte på dagsutflykt till Sharpman (Outlet), fika i Väderstad och bilträff i Vadstena. Mysigt att bara ta det lugnt och njuta av varandras sällskap. Btw: köpte en JÄTTEFIN jakt-höstjacka på Sharpman från Didriksson. Hade denna höst tänkt köpa en snarlik Fjällräven-jacka för flera tuden kronor, men eftersom jag hittade denna så kan man säga att jag "tjänade" flera tusen kronor. Mycket nöjd med mig själv!!! :)

På Tollarspecialen bodde vi tillsammans med Kerstin och Bengt i en stuga på Jägersbo Camping. Jag och Andreas plus 3 hundar fick hela övervåningen för oss själva. Stugan hade det mesta man behövde inklusive mycket trevligt sällskap. Så trevligt att både duk och skor fick stänk av rödvin. :) Vi startade tollingjaktprov på lördagen, men gick tyvärr inte till pris. Bella viltvägrade på söket (vilket inte är bra alls) och därmed bröt domaren. Hon har varit lite skum på jaktträningen den senaste tiden, så jag undrar om hennes löp är på gång och ställer till det. Hon brukar nämligen ta alla änder hon hittar, även de lite "äckliga". Det är jaktprov i slutet av september i Uppsala, men jag vet inte om vi ska starta. Om det är löpet som sätter käppar i hjulet, så vill jag inte tjata på henne på träningen. Jag kanske ska vara nöjd för 2013 att vi överhuvudtaget har tagit pris i TJP?!?!?!!!

Flora börjar det bli hund av, väger runt 11 kg i dagsläget. Hon blir 4 månader på måndag och är fortfarande stabil i kroppen på ett sätt som Bella aldrig varit. Ska bli kul att se vad utställningsdomarna tycker om henne i framtiden, kanske kan hon bli utställningschampion som sin FINA pappa?!?!?!! :)

Det har säkert hänt mycket mer sedan sist som jag glömt. Än så länge så har det ändå varit en härlig, varm sommar. Vi ser fram emot en bra höst!!!

<3

Andreas och jag på bröllop den 6 juli.

Pensionat Backberg

På Tjp i Ockelbo bodde vi på Pensionat Backberg.

Tjp Ockelbo

Vårat tollingjaktprov i Ockelbo, 26 juli.

Protokoll

Protokoll tollingjaktprov, söndag 28 juli. 3 pris!! :)

Jag och Bella

Mycket glad matte och en trött (och urfälld) pristagare.

3 generationer

Morfar, dotter och dotterdotter myser i egen säng i Rinna.

(OBS! Andreas sover i andra sängen)

Vadstena

Flora sover tungt på restaurang i Vadstena, 31 juli.

Tollarspecialen

Utslagna töser på Tollarspecialen, 3 augusti.

Storvad

"Långt ifrån-badkrukor" på Storvad-badet i Gamla Uppsala, 7 augusti.

Mattes charmtroll!!!

 

 

Sommar!

5 jul 2013

Nu är det ÄNTLIGEN sommar, som vi har längtat!!

Flora bara växer och växer, inte konstigt med hennes aptit. Dricker bra gör hon också, vilket jag inte är van vid eftersom Bella alltid druckit dåligt. Idag ska Flora få sin 12 v-spruta, så om någon vecka kan vi åka till hundbad och träffa allt och alla. Flora har slutat med att bita hårt i händer mm, det kan hända att hon biter till ibland men då förstår hon att hon gjort fel. Hon är en sådan glad hund, viftar alltid på svansen. För det mesta är Bella och Flora tillsammans och då tyr sig Flora mest till Bella. Så vi har förstått att vi måste sära på dem ibland och då kommer man själv i fokus för Flora, vilket är mycket bra. Det var misstaget vi gjorde med våra tidigare hundar, de fick alltid vara tillsammans och Lovis blev aldrig riktigt vår hund utan mer våran andra hund dotter, på något konstigt sätt. F.ö. väger Flora 8,3 kg och Bella 16,1 kg.

Jag har börjat träna Bella igen i jakt, med fågel mm. Hon har inte tappat något alls, utan vi kan börja träna där vi lämnade av. Vi har tom anmält oss till 3 st tollingjaktprov, vilket känns bra och nervöst. Nu vet vi inte hur många vi får starta eftersom det är många anmälda, men förhoppningsvis något prov iaf så vi får prova på. Det är första gången för både Bella och jag, ska inte ha för höga förväntningar...bara genomföra provet låter bra i mina öron.

Jag har börjat jobba igen och mina pappa har tagit semester. Nu till helgen ska Andreas och jag gå på bröllop i Uppsala. Det ska bli riktigt trevligt och förra helgen köpte vi det sista till Andreas, så allt är fixat. Spännande!!!

På måndag ska jag, Bella och Flora möta upp Camilla och Aston hos Sanna. Bella, jag, Aston och Camilla ska träna lite jaktträning för Sanna med tanken att bli lite bättre inför tollingjaktproven. Flora hänger mest med för att visa upp sig samt träffa farsan. Det ska bli riktigt trevligt!!!

Bella

Bella med nyfrissade öron och tassar

Flora

Flora, ca 12 v

Flora

Flora, ca 12 v

Flora

Flora får ligga i sängen

Flora o Bella

Flora & Bella

Äntligen

18 jun 2013

...är Bella och Flora (lila tik) tillbaka i flocken igen. Nu känns det som om de aldrig har varit ifrån oss. Bella var tunn och spinkig när jag hämtade henne pga att hon skulle sluta producera mjölk. Så nu får hon mycket mat och mycket motion så hon ska komma tillbaka till sitt rätta jag. Vi har tom tränat lite med änder igen och det har gått riktigt bra, hon har inte tappat något intresse alls. I söndags anmälde jag oss två till 3 st tollingjaktprov, 26 och 28/7 i Ockelbo samt 2 elr 3/8 på Tollarspecialen i Höör/Skåne. Det känns lite pirrigt men ändå helt Ok. Det får gå som det går, jag är bara tacksam om vi (jag) överlever det. :) Det är mitt första tollingjaktprov så förväntningarna är inte stora. Jag gillar egentligen inte att tävla, men Bella tycker det här med jakt är såååå kul så vi provar.

Flora växer och växer!! Hon får nu 2dl/3 ggr om dagen och hon äter upp allting. Hon vill definitivt inte ha maten uppblött och eftersom hon annars dricker så bra så får hon maten torr. Hon biter inte lika mycket i allt numera, det har lugnat sig. Nu sover hon (på sin filt på golvet) igenom hela natten utan att kissa. Hon är en riktigt varm hund, flämtar för det mesta och tycker det är skönt att ligga på svalt golv. Vill inte ligga i solen, utan föredrar skuggan. Hon är inte lik sin mamma där, hon som gärna ligger och solar och gärna ligger i sängen där det är varmt och heeeela natten.

Mamma och dotter leker mycket bra tillsammans, det är så roligt att se Bella släppa loss. I början morrade Bella bara åt Flora, men nu släpper hon till och Flora vågar utmana mamma i mycket, speciellt dragkamp.

Första semesterveckan var vi nere hos Andreas och Sixten (morfar). Sixten tycker Flora mestadels är en ganska jobbig/onödig typ, hon får sina kjängor ibland när hon kommer för nära. Men han vänjer sig med tiden att hon tillhör familjen, så snart är det väl hon som bestämmer.

Flora

Vattenpaus

Skogspromenad

Fornborgen/Morga Hage

Trött

 

Inte långt kvar...

27 maj 2013

tills jag får hämta hem Bella och lilla valpen. Jag har känt ganska stor saknat efter min vovve denna helg, bara något så enkelt som att gå med koppel i hand har jag saknat. Nästa fredag 8/6 får jag hämta Flora och på söndagen 9/6 får jag hämta Bella. Sedan har Andreas och jag semester tillsammans och det ska bli sååååå skönt att ha hela "familjen" samlad igen, plus ett litet tillskott. Får se hur hon kommer in i flocken, med mamma och morfar samt två katter men det ska nog gå som smort.

Grön apporterar

Grön apporterar

(Bild tagen av Weronica Bengtsson)

Gul apporterar

Gul apporterar

(Bild tagen av Weronica Bengtsson)

Valpar

Valpar

(Bild tagen av Weronica Bengtsson)

Bella

Bella, mitt <3

(Bild tagen av Weronica Bengtsson)

32 dgr gamla

14 maj 2013

Idag är valparna 32 dagar gamla. De äter ca 2dl, 3 ggr/dag och de har fått lite bättre bordsskick. De behöver inte stå i matskålen längre.

De fick sin andra dos avmaskningsmedel i lördags. Det tyckte de nog inte alltför mycket om, för de skakade på huvudet, precis på samma sätt allihopa och smackade med munnen. Det gick inte att låta bli att skratta! :)

Det känns både sorgligt och lättande att köra ner valparna till Finspång på fredag. Det kommer bli tomt, men jag kommer nog inte sakna att gå upp 05.00 varje dag. De sover annars bra, från 22.00-05.00 och igenom hela natten.

Alla samlade

Alla samlade

.

Från vänster: Lila tik, röd tik

.

Från vänster: Grön hane, gul hane

.

Blå hane

.

Från vänster: Blå hane, gul hane, röd tik, grön hane, lila tik

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)