Fågelsjöns Fjällfina & Fågelsjöns Stjärnfall

NSDTR - Tollare

Äntligen

...är Bella och Flora (lila tik) tillbaka i flocken igen. Nu känns det som om de aldrig har varit ifrån oss. Bella var tunn och spinkig när jag hämtade henne pga att hon skulle sluta producera mjölk. Så nu får hon mycket mat och mycket motion så hon ska komma tillbaka till sitt rätta jag. Vi har tom tränat lite med änder igen och det har gått riktigt bra, hon har inte tappat något intresse alls. I söndags anmälde jag oss två till 3 st tollingjaktprov, 26 och 28/7 i Ockelbo samt 2 elr 3/8 på Tollarspecialen i Höör/Skåne. Det känns lite pirrigt men ändå helt Ok. Det får gå som det går, jag är bara tacksam om vi (jag) överlever det. :) Det är mitt första tollingjaktprov så förväntningarna är inte stora. Jag gillar egentligen inte att tävla, men Bella tycker det här med jakt är såååå kul så vi provar.

Flora växer och växer!! Hon får nu 2dl/3 ggr om dagen och hon äter upp allting. Hon vill definitivt inte ha maten uppblött och eftersom hon annars dricker så bra så får hon maten torr. Hon biter inte lika mycket i allt numera, det har lugnat sig. Nu sover hon (på sin filt på golvet) igenom hela natten utan att kissa. Hon är en riktigt varm hund, flämtar för det mesta och tycker det är skönt att ligga på svalt golv. Vill inte ligga i solen, utan föredrar skuggan. Hon är inte lik sin mamma där, hon som gärna ligger och solar och gärna ligger i sängen där det är varmt och heeeela natten.

Mamma och dotter leker mycket bra tillsammans, det är så roligt att se Bella släppa loss. I början morrade Bella bara åt Flora, men nu släpper hon till och Flora vågar utmana mamma i mycket, speciellt dragkamp.

Första semesterveckan var vi nere hos Andreas och Sixten (morfar). Sixten tycker Flora mestadels är en ganska jobbig/onödig typ, hon får sina kjängor ibland när hon kommer för nära. Men han vänjer sig med tiden att hon tillhör familjen, så snart är det väl hon som bestämmer.

Flora

Vattenpaus

Skogspromenad

Fornborgen/Morga Hage

Trött

 

18 jun 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)