Fågelsjöns Fjällfina & Fågelsjöns Stjärnfall

NSDTR - Tollare

Mycket med mera

Mycket har hänt sedan senast...

Andreas och jag har varit på bröllop. Det var riktigt trevligt med god mat och många skratt. Solen sken i princip hela dagen och det var supervarmt. Jag fick många fina kommentarer om min klänning, det var ett skitbra köp. Imorgon lördag ska vi på ytterligare ett bröllop. Då ska jag ha en lång, kornblå klänning som jag köpte från samma affär. Den är jag också riktigt nöjd med. Det är bröllop mellan Camilla och Mattias (Astons matte och husse) i Högbo Bruk och vi ska sedan sova över på hotellet som sägs vara superfint.

Vi har också varit i Ockelbo på tollingjaktprov. Det var Bella och min debut. Jag var inte lika nervös som jag trodde jag skulle vara, hade liksom inga förväntningar på mig. Dock skulle det vara kul med ett pris. På fredagen var det hett utan någon vind alls. Det gick över förväntan och jag var nöjd även om vi inte gick till pris. Bella var seg i tollingen och hittade endast 3 änder på söket. På söndagen gick det bättre. Ganska bra energi i tollingen och hittade alla änder på söket och det resulterade i ett 3:e pris. Det finns mycket att slipa på. Avlämningarna är inte de bästa, måste få Bella att fatta att man lämnar jämt i hand, inte bara på träningar. Måste få upp hennes kondis så hon orkar hålla i hela söket, självklart är den inte där den ska vara eftersom hon har haft valpar ganska nyligen. Är så nöjd att hon har fått en jaktmerit, även om det är den lägsta möjliga. Detta hade jag aldrig trott för ett år sedan!

Andreas har sålt sitt hus och flyttat temporärt till sin mamma i Rinna, söder om Mjölby. Idag har han dock skrivit på papper för köp av en lägenhet i Linköping. Det känns riktigt bra både för honom och mig!!!

På väg ner till årets Tollarspecial som gick av stapeln i Höör/Skåne, så stannade vi några dagar i Rinna. Så mysigt därute på landet, jag trivs när det lugnt och skönt. Vi blev ordentligt ompysslade av "svärmor" Anette med både frukost/lunch/middag, samtidigt som vi åkte på dagsutflykt till Sharpman (Outlet), fika i Väderstad och bilträff i Vadstena. Mysigt att bara ta det lugnt och njuta av varandras sällskap. Btw: köpte en JÄTTEFIN jakt-höstjacka på Sharpman från Didriksson. Hade denna höst tänkt köpa en snarlik Fjällräven-jacka för flera tuden kronor, men eftersom jag hittade denna så kan man säga att jag "tjänade" flera tusen kronor. Mycket nöjd med mig själv!!! :)

På Tollarspecialen bodde vi tillsammans med Kerstin och Bengt i en stuga på Jägersbo Camping. Jag och Andreas plus 3 hundar fick hela övervåningen för oss själva. Stugan hade det mesta man behövde inklusive mycket trevligt sällskap. Så trevligt att både duk och skor fick stänk av rödvin. :) Vi startade tollingjaktprov på lördagen, men gick tyvärr inte till pris. Bella viltvägrade på söket (vilket inte är bra alls) och därmed bröt domaren. Hon har varit lite skum på jaktträningen den senaste tiden, så jag undrar om hennes löp är på gång och ställer till det. Hon brukar nämligen ta alla änder hon hittar, även de lite "äckliga". Det är jaktprov i slutet av september i Uppsala, men jag vet inte om vi ska starta. Om det är löpet som sätter käppar i hjulet, så vill jag inte tjata på henne på träningen. Jag kanske ska vara nöjd för 2013 att vi överhuvudtaget har tagit pris i TJP?!?!?!!!

Flora börjar det bli hund av, väger runt 11 kg i dagsläget. Hon blir 4 månader på måndag och är fortfarande stabil i kroppen på ett sätt som Bella aldrig varit. Ska bli kul att se vad utställningsdomarna tycker om henne i framtiden, kanske kan hon bli utställningschampion som sin FINA pappa?!?!?!! :)

Det har säkert hänt mycket mer sedan sist som jag glömt. Än så länge så har det ändå varit en härlig, varm sommar. Vi ser fram emot en bra höst!!!

<3

Andreas och jag på bröllop den 6 juli.

Pensionat Backberg

På Tjp i Ockelbo bodde vi på Pensionat Backberg.

Tjp Ockelbo

Vårat tollingjaktprov i Ockelbo, 26 juli.

Protokoll

Protokoll tollingjaktprov, söndag 28 juli. 3 pris!! :)

Jag och Bella

Mycket glad matte och en trött (och urfälld) pristagare.

3 generationer

Morfar, dotter och dotterdotter myser i egen säng i Rinna.

(OBS! Andreas sover i andra sängen)

Vadstena

Flora sover tungt på restaurang i Vadstena, 31 juli.

Tollarspecialen

Utslagna töser på Tollarspecialen, 3 augusti.

Storvad

"Långt ifrån-badkrukor" på Storvad-badet i Gamla Uppsala, 7 augusti.

Mattes charmtroll!!!

 

 

9 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)