Fågelsjöns Fjällfina & Fågelsjöns Stjärnfall

NSDTR - Tollare

26 dgr gamla

Nu är det dags för en uppdatering igen. Valparna är idag 26 dagar gamla, på fredag blir de alltså 4 veckor och då hälften av tiden tills de flyttar till sina permanenta ägare. Fredagen den 17:e april kommer mamma och jag köra ner både valpar och Bella till Finspång och Fågelsjöns Kennel. Vi ska försöka få valparna så mätta och trötta som möjligt för att sedan packa in dem i bakluckan och starta färden neråt.

Valparna har from mitten på förra veckan fått större utrymme i och med inhängnade köket. Lila tik tog den uppgiften med en klackspark, hon i princip sprang ut. Ingen rädsla där alls. Blå och grön hane var lite försiktiga men tog sig ut på golvet rätt snabbt. Röd tik var ganska försiktig, det tog ett tag innan hon vågade sig över tröskeln. Och sist gul hane tog längst tid på sig, men till slut fanns det ingen rädsla kvar och nu springer alla valpar obehindrat runt på köksgolvet och på kvällen stänger vi för köket och de får endast sova i valplådan.

Tänderna har vuxit ut ordentligt och det gör ibland ont när de knaprar på tårna. De har också börjat äta uppblött foder. Nu är de uppe i drygt 1/2 dl morgon/kväll och imorgon ska vi börja med lunch. Weronica tyckte att målet tills nästa fredag är att valparna ska äta 3dl morgon/lunch/middag tillsammans.

Igår kväll släppte vi ut valparna på gräsmattan. Vi började först i en inhängnad med kompostgaller, vilket de tyckte var ganska ovant fast spännande. Mamma tog mod tills sig och släppte ut en och en och till slut hade vi alla 5 valparna ute i det fria. De nosade och gick sakta fram över gräset, fick sällskap utav Bella som försökte hålla koll på alla barn.

Imorgon är det Kristi himmelsfärds dag och min faster kommer ner från Torsåker på besök. Det ska bli skönt med en ledig dag, tyvärr blir det väl inte det bästa av väder som de senaste dagarna men det blir nog bra iaf.

20130503

20130507

20130507

Matdags

8 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)