Fågelsjöns Fjällfina & Fågelsjöns Stjärnfall

NSDTR - Tollare

Prog.prov/Tollarträff/Bugg

I fredags åkte jag med Bella (som var på dygn 7 i löpet) till Ultuna/SLU för att ta ett progesteron - blodprov som ser om höglöpet var nära. Det var inte alls nära utan hon låg på ett tal av 0,9. För att hon ska ha ägglossning så ska hon komma upp i 15-20 vad jag förstår och sedan tar det 1-2 dagar för att hon ska komma in i höglöp. Inte helt säker på att detta är helt rätt, det är mycket nummer och dagar att hålla reda på med ungefär iaf.

Det blev en lite besviken matte, eftersom jag trodde jag hade läst min hund ganska väl och tyckte hon var redo. Helt fel!!! Bellas syster Nova gjorde sitt progesterontest på dag 9 och var tvungen att åka direkt till hanen för parning. Tror dock inte det blev någon parning förrän dag 11.

Efter en diskussion med Weronica så har vi bestämt att jag åker iväg igen till Ultuna imorgon tisdag, då Bella ska vara på dygn 11. Då hoppas vi på att proverna visar uppåt och gärna ägglossning så vi kan planera när parning ska ske. Det är lite osäkert just nu med alla extraaktiviteter, ingenting kan bestämmas eftersom jag kan behöva skita i allt för att åka och träffa hanen. Sedan är det ett antal personer som ska vara med under parningen som måste hålla sina scheman öppna, vilket känns lite besvärande. Det blir nog bra till slut iaf!!

Eftersom min helg inte blev som planerat så var den totalt tom. Därför åkte vi på lördagen till Ultuna för träff med Upplandstollarna. Eftersom inbjudan gick ut lite sent så trodde inte jag att det skulle bli någon träff, men såååååå fel jag hade. Vi var säkert 15 ekipage, alltså massor av mattar och hussar med hundar som ville träna tillsammans i "vår"solen. Vi hoppas på fler sådana tillfällen och gärna snart!

Igår var jag på min första bugg-kurs. Den har jag anmält mig och min bror till och det var riktigt roligt. Det var en smålänning med skorrande R som ledde kursen och utan honom hade det nog inte varit så mycket skratt. Det kanske blir Dansbandsveckan i Malung i sommar!! Hahaha. :)

4 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)