Fågelsjöns Fjällfina & Fågelsjöns Stjärnfall

NSDTR - Tollare

Nytt prog.prov/Parning/Ny väntan

I förra veckan på tisdagen, dag 11 i Bellas löp åkte vi in till Ultuna för ett ytterligare prog.prov. Veterinären ringde vid lunch och sa att hon hade högre siffror att bjuda på denna gång, nämligen 7,9. Då menade hon på att Bella skulle antagligen ha ägglossning på torsdag, dag 13 och antagligen vara i höglöp på lördag, dag 15. Eftersom Weronica låg och spydde i vinterkräksjuka så fick jag organisera den tilltänkta parningshelgen. Ringde till Mattias, Aston husse. Ringde till Sanna, Astons uppfödare och försökte uppdatera Weronica så gott jag kunde. Vi bestämde att Mattias och jag skulle träffas med turturduvorna hemma hos Sanna, där känner Aston sig hemma och bekväm, på fredag eftermiddag. Då kunde hundarna få hälsa på varandra och känna av om det var rätt tillfälle.

Efter lite fika på fredagen så släppte jag ut Bella för att hon skulle kissa innan, inte så bra om hon kissar direkt efter parning nämligen. När sedan Aston släpptes ut blev Bella alldeles till sig och sprang fram till Aston direkt. De lekte ett ganska bra tag i snövallarna, samt att Aston fick slicka Bella där bak flera ggr. Efter många försök så blev Aston trött, så vi valde att ta en paus. Efter pausen då det var alldeles kolsvart ute gick vi upp på Sannas loge. Efter en ganska lång tid och många halvhjärtade försök så tyckte både Sanna och jag att vi kunde försöka imorgon istället. Då rätt som det var så tog Aston i och jag fick gå fram till Bella utan att Aston stördes och hundarna satt ihop. Hängingen varade drygt 25 min och det var ett väldans slickandes efteråt. Aston var dock mer intresserad av Bella än sig själv. <3

På lördag ute hos Sanna så lät jag Bella kissa igen och sedan släppte Sanna ut Aston. De fann genast varandra och efter kanske 10 min lek så satt de ihop. Då hade verkligen Aston lärt sig hur det skulle gå till. Denna hängning varade i 29 min tror jag. Sussie fick ta både tiden och kort på händelsen, tack för det!! :)

På söndagen ute hos Sanna gick vi upp på logen igen och efter 15 min lek så satt de ihop igen. Denna hängning varade i 34 min. Båda två var ganska otåliga på slutet och tyckte att det var nog nu. Eftersom Mattias kom tillbaka från Karlstad, så tog jag Aston med mig hem till Uppsala. Då kanske ni tror att det var ett helsike att hålla isär dessa två, men det var ingen fara. De var naturligtvis lite sugna på varandra, men Aston är en gentleman och lyssnar till ett Nej precis som Bella.

Så 3 st parningar på 3 dagar och alla hängningar på ca 30 min, det är inte illa "kämpat".

Så, nu är parningen över och förhoppningsvis växer det nu ett gäng valpar i magen på Bella som kommer ut friska och krya i mitten på april. Nu är det ytterligare en väntan till det eventuella ultraljudet som görs efter 28 dgr. Jag har iaf gjort en beställning på 8 st valpar, 5 tikar och 3 hanar. Om det visar sig vara 4 tikar och 4 hanar är det helt Ok, eftersom jag blir mer och mer fäst vid Aston och tror att söner efter denna kombon kan bli riktigt bra hundar (och tikarna också för den delen). :)

Kärleksparet          Kärleksparet

Kärleksparet          Det tar på krafterna

11 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)